1915 belgeselleri – Oğlum Ermeni Olsun

1915 belgeselleri – Oğlum Ermeni Olsun

 

 Oğlum Ermeni Olsun
Oğlum Ermeni Olsun

Maral Dink 27.03.2015 16:45 KÜLTÜR SANAT
Bu haftadan itibaren 1915’i konu alan belgeselleri kısaca anlatıyor ve bu filmlere ulaşabileceğiniz linkleri sunuyoruz.

My Son Shall Be Armenian (Oğlum Ermeni Olsun)

Ermeni Soykırımı’yla ilgili belgeseller içinde, hem hikâyesi, hem de kurgusu itibarıyla, en değerlilerinden biri olan ‘My Son Shall Be Armenian’, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe bir köprü kuruyor. Hagop Goudsouzian’ın yönetmenliğini yaptığı, 2004 yılında çekilen Kanada yapımı belgesel, Goudsouzian’ın, soykırımdan kurtulan beş Montrealli erkek ve kadınla, kimliklerinin ve geçmişlerinin izlerini sürmek için atalarının topraklarına doğru çıktıkları yolculuğu anlatıyor. Soykırım öncesi Ermenilerin yaşadığı köylere ve Suriye’de Der Zor çölüne uzanan yolculukta, yaşça büyük insanlar, ailelerine neler olduğunu aktarıyorlar. Belgesel, arşiv fotoğraflarının yanı sıra, soykırımdan kurtulup, ABD’ye göç eden bir Ermeni’nin tanıklıklarını da içeriyor. Dili Fransızca olan 80 dakikalık belgeseli, İngilizce altyazıyla izlemek için     http://www.nfb.ca/film/my_son_shall_be_armenian   lingi copyalayip izleyin,  tıklayınız.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema Dosya 1915-2015
Etiketler

1915 Ermeni Soykırımı Belgesel
Yazar Hakkında

Maral Dink Emailmaraldink@agos.com.tr
1985 İstanbul doğumlu. Toplum haberleri, Türkiye-Ermenistan ilişkileri, güncel politika, azınlık hakları, insan hakları ve müzik haberleri yapıyor.

İlginizi çekebilir...

PSAKD-DANISMA-KURULU-

PSAKD yöneticileri: Gençlerimiz ışık saçıyor-VİDEO

PİRHA- PSAKD şube yöneticileri, Antalya’da gerçekleştirilen iki günlük danışma kurulu toplantısını değerlendirdi. Uzun aradan sonra …